Faces for the global movement of gender equality

Doorlopend: 5 maart – 23 april
Gebouw D (VUB), pleinlaan 2, 1050 Brussel

Overal ter wereld strijden mensenrechtenactivisten voor een meer gendergelijke samenleving en de waarborging van hun seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). Deze krachtige stemmen uit het Zuiden worden helaas niet altijd gehoord. Daarom geeft UCOS elk jaar de kans aan gedreven studenten (CHanGEmakers) uit het hoger onderwijs om op onderzoek te gaan naar krachtdadige en inspirerende initiatieven en personen in het Zuiden. Zo reisden de afgelopen 18 maanden 24 studenten in kleine groepjes naar Congo, Cuba, India en Oeganda. Ze kwamen terug met een bagage vol verhalen over alledaagse – én tegelijkertijd toch zo belangwekkende – personen uit het zuiden.

Laat je inspireren en bezoek onze fototentoonstelling op de VUB. Kijk mee door de lens van onze CHanGEmakers die een persoonlijk beeld schetsen van mensenrechtenactivisten in Congo, Cuba, India en Oeganda.

Twijfel er niet aan om Bram Cleys te contacteren als je meer vragen hebt over de tentoonstelling via bram.cleys@ucos.be

Deze tentoonstelling is een resultaat van het project CHanGE (Campagne over seksuele gezondheid en gendergelijkheid), een UCOS-project over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve rechten en gezondheid (SRGR). Samen met onze partners in het Zuiden en onze studenten in het noorden versterken we de publieke steun in Vlaanderen voor de wereldwijde strijd voor gendergelijkheid en toegang tot SRGR. Door dit project en onze inspanningen dragen we bij aan een krachtige internationale beweging.

This post is also available in: EN