Wat is CHanGE?

CHanGE (Campaign for sexual Health & Gender Equality) is een project van UCOS over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve rechten en gezondheid (SRGR).

Samen met studenten en onze partners versterken we het draagvlak in Vlaanderen voor de mondiale strijd voor gendergelijkheid en rechtvaardige toegang tot SRGR. Zo dragen we ons steentje bij aan een slagkrachtige internationale beweging.

Onze twaalf CHanGEmakers trokken in de zomer van 2017 naar Congo, Oeganda en India. Ze bezochten organisaties, hoorden verhalen over verandering, en werden geïnspireerd door thema’s die zowel lokaal als globaal een grote uitdaging vormen. In 2017 focust de campagne op twee thema’s die zowel in het Zuiden als in België het waard zijn om over te praten, taboes te doorbreken en naar verandering te streven. Enerzijds richten ze zich op de rechten van de LGBTQ+ gemeenschap, en anderzijds wordt er gewerkt rond de taboes en stigma’s over menstruele hygiëne. Lees hieronder verder om te weten wat het verhaal is achter ieder thema, hoe we in België bijdragen aan verandering en hoe ook jij deel kan uitmaken van onze acties!

INSTAGRAM

Thank you to everybody who's fighting for women's rights! #iwd2018
*Vandaag is onze slam poetry night! *
Kennen jullie de organisatie BruZelle al? Dit is een project van twee vriendinnen, Valérie en Veronica, die maandverband en tampons inzamelen voor dakloze vrouwen. Vanavond in de Vaartkapoen zal er een collectebox klaarstaan om apart verpakte  maandverbanden en tampons te doneren!
See you there! 
Meer informatie over BruZelle is te vinden op hun Facebookpagina https://www.facebook.com/BruZelle/ 
#period #slampoetry #menstrualhygiene #products #shop #brussels #UforChange #india #congo #uganda
Nog 1 nachtje slapen!!! Ook nieuwsgierig naar hoe het anders kan? Kom dan MORGEN naar onze slam poetry night in de Vaartkapoen in Brussel. ( Zie link bio. ) Naast statement totebags, verkopen we andere leuke dingen zoals reusable pads van @ecofemme, menstruatiecups van Tante Rosa en zo veel meer. Wij zijn er helemaaaal klaar voor. Jullie ook?
PS: De opbrengst van de verkochte poducten van Ecofemme gaat integraal naar hun project 'Pads for Pads' in India. Lees hierover meer op www.ecofemme.org. 
Wij danken daarbij graag de Belgische online webshop Tante Rosa/ Klein Spook voor het leveren van de producten. Handige tips over deze producten kan je terug vinden op hun website: www.tanterosa.be 
#period #slampoetry #menstrualhygiene #products #shop #brussels #UforChange #india #congo #uganda
Naast al het top talent zijn er ook leuke shop dingetjes te vinden op 8 dec @ Period. Vaartkapoen. Zoals deze handgemaakte statement totebags, met dank aan @fairandsquarebe die met hun project kansarme vrouwen in India steunen. //
Je kan de totebags ook bestellen bij één van onze Changemakers. Prijs: €12. Alle opbrengsten van Period. gaan naar Uganda Youth Forum en Emanuella Zandi in Congo. 
#totebags #period #brussels #menstrualhygiene #shop #fairandsquare #congo #uganda
"Een slam poetry night om de stilte rond menstruatie te doorbreken en de toegang tot menstruele hygiëneproducten te vergroten voor vrouwen in Congo en Oeganda." Naast de fantastische line-up die bestaat uit Lies Jo Vandenhende, Sesapoetry, Soe Nsuki, Esohe Weyden en Lisette Ma Neza verkopen we ook merchandise tijdens de poetry slam. De opbrengst van de avond gaat naar Uganda Youth and Adolescents Health Forum - UYAHF in Oeganda en Emmanuella Zandi in Congo die resuable pads maken voor vrouwen. 
Stay tuned voor een sneak peek van onze merchandise!  #poetry #slampoets #period #menstrual #femininehygiene #benefit #uganda #congo #brusselsgriffon
Danira & Bouba nodigen jullie persoonlijk uit voor onze "Slam poetry night // Period."
vrijdag 8 december, 
Vaartkapoen Molenbeek. 
Deuren open om 19u.
Meer info over het evenement op de website & Facebook!

MET DE STEUN VAN

 

This post is also available in: EN