Wat is CHanGE?

CHanGE (Campaign for sexual Health & Gender Equality) is een project van UCOS over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR).

We leren van het werk van organisaties en activisten in het buitenland om de Belgische maatschappij een spiegel voor te houden. Op basis van deze lessen versterken we in Vlaanderen het draagvlak voor de mondiale strijd voor gendergelijkheid en rechtvaardige toegang tot SRGR. Zo dragen we ons steentje bij aan een slagkrachtige internationale beweging.

In 2022 focust CHanGE – The Climate Edition zich op de toekomst van gendergelijkheid en seksuele gezondheid in een wereld die drastisch opwarmt. De grootste slachtoffers van deze klimaatcrisis hebben de kleinste verantwoordelijkheid in hoe veel er historisch gezien al is uitgestoten, en het minste macht in het veranderen ervan. Niet enkel vrouwen, maar ook personen van kleur, indigenous bevolkingsgroepen, en LGBTQ+–personen bevinden zich in een meer kwetsbare positie. Is het dan toevallig dat vooral vrouwen en non–binaire personen wereldwijd vooral op de barricades staan voor een gezonder leefmilieu?

De deelnemers van CHanGE 2022 zullen zich ook dit jaar begeven naar het buitenland voor onderzoeksreizen over de intersectie tussen SRGR en klimaat. Houd onze website en onze socials in het oog voor updates.

MET DE STEUN VAN

 

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

This post is also available in: EN