Wat is CHanGE?

CHanGE (Campaign for sexual Health & Gender Equality) is een project van UCOS over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR).

We leren van het werk van organisaties en activisten in het buitenland om de Belgische maatschappij een spiegel voor te houden. Op basis van deze lessen versterken we in Vlaanderen het draagvlak voor de mondiale strijd voor gendergelijkheid en rechtvaardige toegang tot SRGR. Zo dragen we ons steentje bij aan een slagkrachtige internationale beweging.

In 2021 reizen onze studenten naar Libanon, Griekenland en Mexico.

WHO CARES. Mind if we do?

Op basis van hun onderzoek in Mexico, Griekenland, Libanon en België, start CHanGE 2021 met ‘WHO CARES. Mind if we do?’. Met deze campagne willen ze aandacht vragen voor inclusieve en toegankelijke zorg voor LGBTQIA+-jongeren. Enerzijds voor de jongeren zelf, die vaak niet de juiste zorg vinden, maar evengoed voor zorgverleners, die vaak niet de tools voorhanden hebben om inclusieve hulp aan te reiken. Benieuwd naar de vier strijdpunten van WHO CARES? Lees dan zeker verder op de campagnepagina!

Wie is CHanGE?

CHANGE PROJECT IN OEGANDA

CHanGE kijkt verder dan de Belgische grenzen. Niet alleen leren we van partnerorganisaties in het Zuiden en inspireren ze onze campagnes, we gaan ook actief met hen aan de slag. Zo werken we van 2019 tot en met 2021 met het Uganda Youth and Adolescents Health Forum (UYAHF) samen aan de wereldwijde strijd van gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) voor en door jongeren.

UYAHF legt met 20 jongeren – waarvan enkelen afkomstig zijn uit een vluchtelingkamp of gastgemeenschap – een traject af waarin ze worden opgeleid tot Youth Advocacy Change Champions. Met de juiste kennis en competenties gaan ze op pad als rolmodel in hun gemeenschap. De stemmen van deze jongeren worden hardgemaakt waardoor de Youth Advocacy Champions onder andere het mandaat krijgen om hun gemeenschap te vertegenwoordigen bij de districtoverheid.

MET DE STEUN VAN

 

This post is also available in: EN