Wat is CHanGE?

CHanGE (Campaign for sexual Health & Gender Equality) is een project van UCOS over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR).

Samen met studenten en onze partners versterken we in Vlaanderen het draagvlak voor de mondiale strijd voor gendergelijkheid en rechtvaardige toegang tot SRGR. Zo dragen we ons steentje bij aan een slagkrachtige internationale beweging.

De focus van de CHanGE-campagne 2019 ligt op verhalen van activisten en organisaties die strijden voor SRGR in vluchtelingencontexten. Deze zomer trekt onze nieuwe lichting CHanGEmakers in drie groepjes naar Libanon, Marokko en Oeganda.

Ondertussen hebben de studenten al twee voorbereidingsweekends achter de rug waarin ze kennis maakten met project CHanGE, meer te weten kwamen over hun partnerlanden, zich verdiepten in het voeren van campagnes, bijleerden over interviewtechnieken en het vergroten van hun impact via sociale media. De weekends werden nóg boeiender met een quiz, allerlei spelletjes en een bezoek aan een forumtheater van het Intercultureel Vrouwencentrum in Antwerpen!

Wil je meer te weten komen over het CHanGE 2019 campagnethema? Klik dan zeker door naar onze CHanGE 2019 webpagina.

Campagne 2018

Coming soon

CHANGE PROJECT IN OEGANDA

CHanGE kijkt verder dan de Belgische grenzen. Niet alleen leren we van partnerorganisaties in het Zuiden en inspireren ze onze campagnes, we gaan ook actief met hen aan de slag. Zo werken we van 2019 tot en met 2021 met het Uganda Youth and Adolescents Health Forum (UYAHF) samen aan de wereldwijde strijd van gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor en door jongeren.

UYAHF legt met 20 jongeren – waarvan enkelen afkomstig zijn uit een vluchtelingkamp of gastgemeenschap – een traject af waarin ze worden opgeleid tot Youth Advocacy Champions. Met de juiste kennis en competenties gaan ze op pad als rolmodel in hun gemeenschap. De stemmen van deze jongeren worden hardgemaakt waardoor de Youth Advocacy Champions onder andere het mandaat krijgen om hun gemeenschap te vertegenwoordigen bij de districtoverheid.

Voorgaande en komende edities?

INSTAGRAM

Bedankt voor de massale opkomst voor ons SexWorks?!-debat over de vele gezichten van sekswerk! 😱🎉 Dankzij jullie werd dit opnieuw een straffe avond  en kijken we alvast uit naar de volgende events! :
➡️ 11/12 SexWorks!?-Filmavond over mensenhandel en gedwongen sekswerk &
➡️ 17/12 SexWorks!? - Under The Red - Praatcafé met een sekswerker. 
Naast deze (niet te missen events) blijft onze expositie doorlopend open!
/
Nogmaals een dikke merci aan onze sprekers: Daan Bauwens (UTSOPI), Katleen Peleman (Ghapro vzw), prof. dr. Magaly Rodriguez Garcia (KU Leuven) & Ida Dequeeker (Furia vzw) 👏🏼👌🏼
• Sex workers are 13 times more at risk of HIV compared with the general population, due to an increased likelihood of being economically vulnerable, unable to negotiate consistent condom use, and experiencing violence, criminalisation and marginalisation. •Where HIV prevention programmes are available they are generally well received, however sex workers often face many barriers in accessing them. •HIV prevention services that are sex-worker led and community based are proven to be most effective when they address the legal and social barriers that affect sex workers. 💉 for more info : www.avert.org 📸: @mygwork
Wat een openingsavond van ons SexWorks?!-festival!
Dikke merci voor de massale opkomst! 
Wij zijn alvast klaar voor de volgende weken 💪
Check out our upcoming events: ➡️ 3/12 SexWorks!? - Debat: de vele gezichten van sekswerk
➡️ 11/12 SexWorks!? - Filmavond over mensenhandel en gedwongen sekswerk
➡️ 17/12 SexWorks!? - Under The Red - Praatcafé met een sekswerker ❤️🧡💛💚💙 #CHanGE #SexWorks #breakthesilence #UCOS #CHanGEmakers #SexWork
En de infobrochures zijn er ook! 🤩
Kom dinsdag 27 november om 17u30 naar onze openingsavond  in de Ravensteingalerij nabij Brussel-Centraal en ontdek meer over het sekswerk in Oeganda, India, Cuba en België! 🇺🇬🇮🇳🇨🇺🇧🇪 #SexWorks #UCOS #CHanGE #SRGR #Prostitution #exposition
Nog 8 nachten slapen en het is zo ver, de opening van ons SexWorks?!-festival! Op deze openingsavond is er de gelegenheid om samen met ons Ogera te steunen door een zelfontworpen goodiebag (gecreëerd door @lottehauben) te kopen in het kader van de Warmste Week! Ogera is een Oegandese hulporganisatie van en voor LBTQ-personen en vluchtelingen actief in de seksindustrie. ↘️
https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/afrikaanse-goodiebags
↗️ #MFL #CHanGE #UForChange #UCOS #SexWorks #goodiebag #goodiebags #uganda
💡WIST JE DAT... sekswerk in Nederland gereguleerd is? Door steun van de overheid is het hierdoor mogelijk om uitstapprogramma's aan te bieden. Op die manier worden sekswerkers die willen stoppen begeleid op onder meer logistiek, financieel en psychologisch vlak. 💡DID YOU KNOW... that sex work is regulated in The Netherlands? Because of the government's support, it's possible to offer exit programmes. Through these programmes sex workers who want to quit prostitution can get guidance.

MET DE STEUN VAN

 

This post is also available in: EN