Mijn onderwijsinstelling biedt geen debriefingssessies aan, maar ik zou er zeer graag een volgen.

Schrijf een mail naar vorming@ucos.be en vraag of je je eventueel bij een andere sessie mag aansluiten. Daarnaast kan je ook de dienst internationalisering van je onderwijsinstelling vragen om een debriefing op je campus te organiseren. Zij nemen dan contact met ons op indien er voldoende studenten zijn (min. 6) en we organiseren een debriefing voor jou en je collega’s.

Ik heb me ingeschreven voor een voorbereidingsdag, maar deze valt na de deadline van de VLIR-UOS reisbeurs. Kom ik dan nog in aanmerking voor het aanvragen van deze beurs?

De regelgeving hieromtrent is per onderwijsinstelling anders, dus neem zeker eerst contact op met de dienst internationalisering van je onderwijsinstelling om na te gaan of je nog in aanmerking komt. Daarnaast kan je zeker al je bevestiging van inschrijving aan een voorbereidingsdag toevoegen aan je dossier, met de melding dat je het certificaat van deelname achteraf zal bijvoegen.

Ik nam deel aan een voorbereidingsdag en heb het evaluatieformulier ingevuld, maar heb nog geen certificaat van deelname ontvangen.

Kijk eerst en vooral na of je dezelfde mailbox opent waarmee je je voor de voorbereidingsdag ingeschreven hebt (persoonlijk e-mailadres of e-mailadres van je onderwijsinstelling). Vind je daar nog niets, kijk dan zeker ook in je spamfolder. Heb je nog steeds niets ontvangen, stuur dan een mail naar vorming@ucos.be.

Hoe ontvang ik een certificaat van deelname?

Na het volgen van een voorbereidingsdag krijg je een kort evaluatieformulier toegestuurd op het e-mailadres van je inschrijving. Zodra je het evaluatieformulier hebt ingevuld, ontvang je het certificaat van deelname in je mailbox.

Mijn onderwijsinstellingen biedt geen debriefing aan, of ik kan geen debriefing volgen, kom ik nog in aanmerking voor het certificaat van deelname?

Ja, je certificaat van deelname, noodzakelijk om VLIR-UOS beurzen aan te vragen, krijg je na het volgen van de voorbereidingsdag.

Ik heb me ingeschreven voor een voorbereidingsdag, maar ik kan niet heel de dag aanwezig zijn.

In principe kies je dan een andere dag. Enkel indien niet mogelijk, contacteer je vorming@ucos.be met de melding en we bekijken of je vraag aanvaard kan worden.

Ik vertrek buiten mijn opleiding naar het Zuiden voor vrijwilligerswerk, mag ik mee een voorbereidingsdag volgen?

Ja, je bent meer dan welkom. Schrijf je in via de inschrijvingspagina, en in het veld opleiding vink je vrijwilligerswerk aan.

Ik vraag een VLIR-UOS reisbeurs aan, komt deze voorbereidingsdag in aanmerking voor het aanvragen van de reisbeurs?

Ja, na het volgen van een voorbereidingsdag krijg je een certificaat van deelname dat je kan gebruiken voor het aanvragen van een VLIR-UOS reisbeurs.

Ik heb me ingeschreven voor een voorbereidingsdag, maar ik geraak er niet meer.

Schrijf je uit via deze pagina. Indien minder dan 48 uur op voorhand, gelieve ook vorming@ucos.be te verwittigen, zo niet kan je onderwijsinstelling je afwezigheid aanrekenen.

Mijn onderwijsinstelling staat niet op de bovenstaande lijst van deelnemende instellingen, mag ik een voorbereidingsdag volgen?

Stuur een e-mail naar vorming@ucos.be en we bekijken jouw individuele situatie en zoeken naar een oplossing.