Ik heb me ingeschreven voor een voorbereidingsdag, maar ik kan niet heel de dag aanwezig zijn.

In principe kies je dan een andere dag. Enkel indien niet mogelijk, contacteer je vorming@ucos.be met de melding en we bekijken of je vraag aanvaard kan worden.

Ik vertrek buiten mijn opleiding naar het Zuiden voor vrijwilligerswerk, mag ik mee een voorbereidingsdag volgen?

Ja, je bent meer dan welkom. Schrijf je in via de inschrijvingspagina, en in het veld opleiding vink je vrijwilligerswerk aan.

Ik vraag een VLIR-UOS reisbeurs aan, komt deze voorbereidingsdag in aanmerking voor het aanvragen van de reisbeurs?

Ja, na het volgen van een voorbereidingsdag krijg je een certificaat van deelname dat je kan gebruiken voor het aanvragen van een VLIR-UOS reisbeurs.

Ik heb me ingeschreven voor een voorbereidingsdag, maar ik geraak er niet meer.

Schrijf je uit via deze pagina. Indien minder dan 48 uur op voorhand, gelieve ook vorming@ucos.be te verwittigen, zo niet kan je onderwijsinstelling je afwezigheid aanrekenen.

Mijn onderwijsinstelling staat niet op de bovenstaande lijst van deelnemende instellingen, mag ik een voorbereidingsdag volgen?

Stuur een e-mail naar vorming@ucos.be en we bekijken jouw individuele situatie en zoeken naar een oplossing.

Ik studeer aan een andere onderwijsinstelling dan waar de voorbereidingsdag plaatsvindt, mag ik me daarvoor inschrijven?

Ja, studenten van elke deelnemende instelling (Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Arteveldehogeschool, Erasmushogeschool Brussel, Hogere Zeevaartschool, Hogeschool Gent, Howest, Karel de Grote Hogeschool, LUCA School of Arts, KU Leuven, Hogeschool PXL, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, UHasselt, VIVES, Vrije Universiteit Brussel) kunnen vrij kiezen op welke datum en locatie ze de vorming volgen. Een student van de VUB kan bijvoorbeeld inschrijven op een vorming die plaatsvindt aan HoGent, of omgekeerd. Let op, sommige sessies zijn enkel voor een bepaalde onderwijsinstelling. Dit staat expliciet vermeld in de kalender.

Waarom zijn er geen voorbereidingsdagen tijdens de week en enkel tijdens het weekend?

Aangezien studenten uit alle Vlaamse onderwijsinstellingen komen, is het onmogelijk om weekdagen te vinden zonder conflict in het lessenrooster, daarom vallen de meeste sessies op zaterdag. Ben je toch vrij tijdens weekdagen, kijk dan zeker naar de kalender, aangezien er een aantal voorbereidingsdagen in UGent plaatsvindt tijdens de week (meestal op een donderdag).

Ik had me graag ingeschreven voor een voorbereidingsdag, maar alle mogelijke data zijn volzet.

Neem contact op met vorming@ucos.be en we doen ons best om nog ergens een plek voor je te vinden.