Geslaagde Slam Poetry Night dankzij CHanGEmakers 2017

In de zomer van 2017 trok onze eerste lichting CHanGEmakers richting Congo, India en Oeganda. Daar zochten ze naar verhalen van straffe organisaties en activisten die strijden voor gendergelijkheid en seksuele rechten en gezondheid.

De CHanGEmakers leggen zich toe op twee thema’s, die zowel in het Zuiden als in België de moeite waard zijn om over te praten, om de taboesfeer errond te doorbreken en naar verandering te streven. Enerzijds wordt er gefocust op de rechten van de LGBTQ+ gemeenschap, en anderzijds wordt er gewerkt rond de taboes en stigma’s over menstruele hygiëne. Meer informatie over hun campagne kan je lezen op deze pagina.

In het kader van deze campagne organiseerden de CHanGEmakers op 8 december 2017 een slam poetry night, getiteld ‘PERIOD’. Zoals de naam al doet vermoeden, een avond vol slam poetry en stand-upcomedy om taboes rond menstruatie te doorbreken.

De opbrengst van ruim €1100 gaat integraal naar Uganda Youth and Adolescents Health Forum – UYAHF in Oeganda en Emmanuella Zandi in Congo, twee organisaties die reusable pads maken in Congo en Oeganda om zo vrouwen van duurzame menstruele hygiëneproducten te voorzien. Daarnaast werden er ook maandverbanden en tampons ingezameld voor Bruzelle, een organisatie die menstruele producten inzamelt voor dakloze vrouwen in Brussel.

Voor de gelegenheid werd een brochure ontworpen met daarin de verhalen van changemakers uit  België en het Zuiden. Klik op de afbeelding om de brochure te kunnen lezen.