CHanGEpartners

Overal ter wereld komen individuen en organisaties op voor meer gendergelijkheid, gelijke rechten ongeacht iemands seksuele identiteit of handelingen, voor betere toegang tot familieplanningsdiensten, etc. Met CHanGE willen we deze initiatieven in de kijker zetten en versterken.

We geloven sterk in de expertise van deze lokale en regionale organisaties. Onder impuls van onze CHanGEmakers zetten we hun werk in de kijker en tonen we aan hoe gendergelijkheid en seksuele en reproductieve rechten en gezondheid bovenal mondiale uitdagingen zijn.

SAMENWERKINGEN 2018

>> De Uganda Youth and Adolescents Health Forum (UYAHF) is een organisatie voor en door jongeren die werkt rond seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, gendergelijkheid, preventie van geweld tegen vrouwen en meisjes en ondernemerschap van jongeren in Oeganda.

>> Het nationale centrum voor seksueel onderwijs, Centro Nacional de Educación Sexual (CENESEX), is het onderzoeks- en onderwijsinstituut in Cuba op vlak van gender en seksualiteit. Ze zijn de brug tussen wat leeft bij de burgers en beleidsaanbevelingen bij de overheid.

>> De humanistische organisatie Arthik Samata Mandal (Vereniging voor Economische Gelijkheid) is gevestigd in Vijayawada, een van de grootste steden in de Zuid-Indische staat Andhra Pradesh. Geïnspireerd door het gedachtegoed van Gandhi begonnen zij in 1977 als hulpverleners na een zware cycloon en tsunami. Vandaag ontplooien ze een brede waaier aan activiteiten om de meest kwetsbaren, waaronder vrouwen en jongeren, te ondersteunen.

SAMENWERKINGEN 2017

>> Het Maison de la Laicité de Kinshasa (MLK) is een vrijzinnig-humanistisch ontmoetingscentrum in Kinshasa (DR Congo). Het is een koepelorganisatie met heel wat leden, waaronder ook verschillende vrouwengroeperingen en gezondheidsorganisaties.

>> In Kampala (Oeganda) is HALEA (Humanist Association for Leadership, Equity and Accountability) onze partner. Ze werken onder andere rond het versterken van life skills bij jongeren en het begeleiden van tienermoeders.

>> TARSHI (Talking about Reproductive and Sexual Health Issues) is een Indiase ngo, gevestigd in New Delhi. Via trainingen, publicaties, sensibilisering, etc. willen ze personen versterken om vanuit een rechtengebaseerd perspectief hun seksuele en reproductieve keuzevrijheid te vergroten.