In 2014 schreef journaliste Reni Eddo-Lodge over de frustrerende manier waarop discussies over ras en racisme in Groot-Brittannië werden geleid door degenen die er niet door werden beïnvloed. Ze publiceerde een artikel op haar blog met als titel: ‘Why I’m no longer talking to white people about race’. Haar woorden raakten een gevoelige snaar. Het artikel ging viraal en ze ontving verschillende reacties van anderen die hun eigen ervaringen wilden delen.

Omdat ze merkte dat er nood was aan een open discussie, besloot ze de kwestie dieper te onderzoeken in een boek. Reni Eddo-Lodge verkent de weggeveegde zwarte geschiedenis om net de blanke te versterken, de witheid van het feminisme en de link tussen klasse en ras. Haar boek biedt een actueel en essentieel nieuw perspectief voor het zien, erkennen en bestrijden van racisme.

Een teaser van haar boek kan je lezen via deze longread van The Guardian (2017). Ben je onderweg en luister je liever naar het artikel? Beluister dan hier de audioversie van de longread.