Een jaar geleden overleed in Kenia de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn, genaamd Sudan.

In de jaren voor zijn dood was hij allesbehalve alleen. Hij werd dag en nacht bewaakt door gewapende rangers en liefdevol gevoederd en geaaid door zijn vaste verzorgers. Van over de hele wereld kwamen journalisten en toeristen langs om nog een glimp van hem op te vangen.

Nog altijd zijn wetenschappers vastbesloten om zijn soort te laten voortbestaan met het sperma dat nog voor minstens 3000 jaar ligt opgeslagen in Europese stikstoftanks. Wat is de aantrekkingskracht van het dreigende uitsterven van zijn soort? En wat zegt dit over onze eigen soort?

The Last Male on Earth is een documentaire van Nederlands filmmaker Floor van der Meulen. In 2014 maakte ze haar internationaal debuut met Paradijsbestormers. Een jaar later maakte ze haar internationaal gelauwerde documentaire 9 Days – From My Window In Aleppo die over de hele wereld op filmfestivals vertoond werd.

Vanaf 25 september speelt de film in een cinema bij jou in de buurt! Meer info over de screenings vind je hier.

Wil je op de hoogte gehouden worden van mondiaal nieuws volgens jouw thema- en landvoorkeuren? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.