“Het zal ons meer doden kosten, maar we kunnen niet anders dan vechten voor vrede”

Op 27 juli 2019 kwamen tienduizenden Colombianen in heel het land de straat op ter verdediging van het leven van sociale leiders. Volgens het instituut van Studies voor Ontwikkeling en de Vrede (Idezpaz) werden er tijdens de eerste honderd dagen van Duques presidentschap in Colombia 140 sociale leiders vermoord.

Cuero en Rivadeneira, respectievelijk vice-presidente en penningmeester van Afrodes, een organisatie die ontheemde Afro-Colombiaanse gemeenschappen ondersteunt, geven een interview met MO* Magazine. Ze stralen kracht uit en bezitten een grote kennis over hun geschiedenis en de te bewandelen weg voor de Afro-Colombiaanse gemeenschappen die ze vertegenwoordigen: “Voor vrouwen is een duurzame vrede in het land zo belangrijk. We verloren onze zonen, mannen en broers. Ondanks de moeilijkheden blijven wij voor vrede vechten.”

Lees hier het volledige artikel van Lisa Couderé voor MO* Magazine (10/08/2019).

Wil je op de hoogte gehouden worden van mondiaal nieuws volgens jouw thema- en landvoorkeuren? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

Leden van Afrodes op een protestmars om gerechtigheid te eisen voor de vermoorde sociale leiders in Colombia, Bogota. © Nelson Cárdenas