Kan jij ongeacht jouw sekse, seksuele voorkeur, religie, politieke achtergrond, etniciteit of huidskleur, vrij kiezen met wie je seks wil? Is voor jou het krijgen van kinderen, het leren over en gebruiken van anticonceptie een evidentie?

Voor migranten en vluchtelingen is dat vaak niet het geval. Stagiair Lop Vansteenbrugge ging op pad en bundelde 7 persoonlijke verhalen van nieuwkomers in België. Van masturbatie in een asielcentrum tot het recht op een zwangerschap zonder zorgen, 7 sterke individuen sleuren je mee in hun verhaal aan de hand van oprechte en openhartige getuigenissen.

De organisaties die in de podcast vermeld worden zijn:

Deze podcast ontstond in het licht van CHanGE, een project van UCOS over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). De focus van het CHanGE-project ligt in 2019 op SRGR in vluchtelingencontexten. Kom op deze pagina meer te weten over het project en de najaarscampagne.

Wil je op de hoogte gehouden worden van mondiaal nieuws volgens jouw thema- en landvoorkeuren? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.