ALGEMENE INFORMATIE
Senegal was eens de befaamde eindstop van de rallyrace Parijs-Dakar. Het is een land dat sterk is uitgebuit door de koloniale overheersers en daar nog altijd de gevolgen van draagt. Tevens is het ook een land rijk aan natuurlijke grondstoffen en West-Afrikaanse tradities. De vooruitgang op het gebied van rechten voor vrouwen en de queer gemeenschap verloopt echter moeizaam.
Om je goed voor te bereiden op je verblijf in het land is het aan te raden om de cultuur en de samenleving beter te leren kennen. Via het menu aan de linkerkant kan je over verschillende thema’s essentiële informatie opzoeken. Met behulp van verwijzingen naar boeiende en interessante webpagina’s, maar ook via artikels die je in onze Library vindt, willen we je verder op weg helpen.
» Officiële naam: Republiek Senegal
» Hoofdstad: Dakar
» Bevolking: 15.736.368 (2020)
» Oppervlakte: 196.712 km²
» Munteenheid: West-Afrikaanse CFA-frank (BCEAO)
» Taal: Frans als officiële taal, vele etnische talen in alledaagse omvang. Voornaam hierin zijn Wolof (in Dakar), Pulaar, Serer, Cangin en Jola. In totaal worden er 39 talen gesproken in Senegal. Een aantal daarvan hebben ook een erkende, nationale status.
» Alfabetiseringsgraad: 52 % (2017)
» Reisdocumenten: paspoort minstens 6 maanden geldig op de dag van aankomst
» Vaccinaties: Gele koorts (aanbevolen, soms verplicht), (aanbevolen) Hepatitis A, Tetanus-difterie-kinkhoest, Polio, Mazelen-bof-rubella
» Keuken: veel vis en zeevruchten, veel vleessoorten behalve varken (wegens de grote moslimbevolking), pindanoten (belangrijkste gewas van Senegal), en couscous.
» Fooien: wordt in het algemeen niet gedaan; als je een fooi wilt geven is de vuistregel 10-15%
» Stopcontacten: Types C, D, E en K (voor sommige heb je reisstekker nodig)
Hieronder vind je alvast enkele nuttige websites met algemene informatie over Mozambique.
Reisadvies FOD Buitenlandse Zaken: website van de Belgische FOD Buitenlandse Zaken, met reisadvies georganiseerd volgens de volgende thema’s: algemene veiligheid, vervoer, klimaat en rampen, gezondheid en hygiëne, lokale wetgeving en praktische informatie.