COMPLEXITIES OF LGBT+ MIGRATION

Op 14 november houdt de Come In Out-bus voor de eerste keer halt op het Woodrow Wilsonplein in het centrum van Gent! Kom zeker langs om de mobiele expo over LGBT+-migratie te bezoeken en mee te reflecteren over hoe LGBT+-migranten een volwaardige plaats in de samenleving kunnen innemen.

Come In Out is een campagne van 12 jongeren (CHanGEmakers) die deze zomer voor UCOS onderzoek voerden rond gendergelijkheid en seksuele en reproductieve rechten (SRGR) in Oeganda, Marokko en Libanon. Met een busje reizen ze voor een maand door Vlaanderen en Brussel om meer aandacht te eisen voor de complexe en dappere verhalen van LGBT+-migranten.

LGBT+-personen hebben vaak geen andere optie dan hun land te ontvluchten. Aan de hand van hun mobiele expositie en verschillende evenementen leggen de CHanGEmakers drempels bloot waarmee LGBT+-migranten zowel tijdens hun vlucht, migratieroute, asielprocedure en aankomst in een nieuw thuisland mee te maken krijgen.

Come out, join the debate and ride with us: op de Come In Out-campagnepagina kom je alles te weten over evenementen en de standplaatsen van het busje met de mobiele tentoonstelling!

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden