1. Zona Sur (2009)

In La Paz wonen de rijken, in tegenstelling tot in andere steden in het land, beneden aan de heuvels van de stad, in het zogenaamde Southern District, de “Zona Sur”. Het leven in een groot huis omringd door een prachtige tuin gaat zijn gangetje zonder noemenswaardigheden. Het is een prachtige wereld, een grote bel van comfort, waar een upper-class familie woont, samen met een paar Aymara-indianen en huishouding. Tot ze, net als de rest van het land, worden geconfronteerd met de economische terugval en de sociale en politieke veranderingen in het land. Ook in het huis van deze familie zorgen interne én externe krachten ervoor dat de bel van comfort uit elkaar begint te spatten, en dat de laatste dagen van de upper-class familie geteld zijn.

2. El Minero del Diablo (2006)

De film ‘The Devil’s Miner’ volgt twee broers, de 14-jarige Basilio en zijn 12-jarige broer Bernardino, die met hun moeder in de bergen van Bolivia leven en lange diensten draaien in de zilvermijnen van Cerro Rico (de ‘Rijke Berg’ in Potosí). Dagelijks klauteren de broers de ondergrondse mijntunnels in en tarten ze het lot in de hoop naar een beter leven. Door kinderogen sleurt de film je mee in de mijn van 16e-eeuwse oorsprong, een plek waar niet God, maar ‘el tio’ (de nonkel, hier een verwijzing naar de duivel) het lot bepaalt van de mijnwerkers. Basilio gelooft dat enkel de vrijgevigheid van deze bergduivel ervoor kan zorgen dat ze genoeg geld kunnen verdienen om aan een nieuw schooljaar te beginnen.

3. Quién mató a la llamita blanca? (2006)

Jacinto en Domitilia zijn twee getrouwde beruchte criminelen die van een drugsbaas de opdracht krijgen vijftig kilo cocaïne Brazilië in te smokkelen. Onderweg worden ze echter continu op de hielen gezeten door twee agenten van de de antidrugsbrigade en dit leidt tot hilarische blunders.