Een seminarie voor opleiders uit het Vlaamse hoger onderwijs

Maandag 9 december 2019, 9u30-13u00

REGISTRATIE VEREIST

Hoe praat je als gezondheidswerker met patiënten met een vlucht- of migratieverleden over complexe en gevoelige thema’s zoals soa’s, familieplanning of seksueel geweld? Wat zijn de noden van nieuwkomers in kwetsbare situaties op vlak van seksuele en reproductieve gezondheid? En hoe kan je hier als hulpverlener op inspelen?

Prof. Ines Keygnaert van het International Centre for Reproductive Health (ICRH) schetst op basis van haar eigen onderzoek de seksuele en reproductieve gezondheidstoestand van nieuwkomers in België. Ze reikt toepasbare tools aan zodat studenten, docenten en medewerkers binnen de gezondheidszorg zich beter kunnen voorbereiden om op een diversiteitssensitieve manier met deze doelgroepen om te gaan.

Na deze keynote lezing krijgen deelnemers de kans om een inspirerend praktijkvoorbeeld op het vlak van opleidingsmodules rond diversiteitssensitieve gezondheidszorg voor te stellen. Wie interesse heeft om deze praktijkervaringen te delen, kan dit aangeven bij inschrijving.

PROGRAMMA

9u00: Onthaal
9u30: Verwelkoming en inleiding
9u45: Keynote lezing prof. dr. Ines Keygnaert (ICRH UGent)
11u00: Pauze
11u15: Toelichting ‘ZANZU’ en ‘Onder 4 Ogen’ door Thomas Demyttenaere (SENSOA)
11u30: Uitwisseling goede praktijken in het hoger onderwijs
12u20: Afsluiting
12u30: Lunch

PRAKTISCHE INFO

Waar: Congrescentrum Amazone, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel

Wanneer: maandag 9 december 2019, 9u30 – 13u (onthaal vanaf 9u)

Registratie: registreren is vereist. Dit seminarie is gratis voor alle deelnemers, met inbegrip van een broodjeslunch.

Doelgroep: docenten, studenten en medewerkers binnen opleidingen gezondheidszorg (geneeskunde,  verpleegkunde, vroedkunde, ergotherapie, toegepaste psychologie, etc.), medewerkers internationalisering, stageverantwoordelijken