Onze CHanGEmakers: 12 jongeren in actie voor een gendergelijke wereld!

De tweede generatie van twaalf CHanGEmakers trokken deze zomer na een intensief voorbereidingstraject naar Cuba, Oeganda en India. In kleine teams dompelden ze zich onder in de thema’s gendergelijkheid en seksuele en reproductieve rechten en gezondheid. Samen met partnerorganisaties in het gastland onderzochten en ondersteunden ze van dichtbij de complexe verhalen en genuanceerde realiteiten op het terrein.

Volg de CHanGEmakers op de voet via Instagram en Facebook!

Team Cuba

In juli 2018, trokken Anastasia Troukhina, Davo Maras, Sofie Ceuppens en Hassan Al Hilou richting Cuba. Het nationale centrum voor seksueel onderwijs, Centro Nacional de Educación Sexual (CENESEX), maakte hen wegwijs in het werk omtrent gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in Havana en omstreken.

Team Oeganda

Loula Burnus, Betül Akkaya, Anke de Malsche, en Lotte Hauben verbleven in juli 2018 in Oeganda. Ze werkten er samen met de Uganda Youth and Adolescents Health Forum (UYAHF) om zicht te krijgen op de organisaties en initiatieven die strijden voor meer gendergelijkheid en een betere toegang tot seksuele en reproductieve rechten in Kampala.

Team India

Florence Flussie, Ella Van Eynde, Linde Goossens en Charlotte Desmet werden in augustus 2018 op sleeptouw genomen door de humanistische organisatie Arthik Samata Mandal in India. Zij verkenden de strijd voor gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in Vijayawada.