Under The Red – Praatcafé met een sekswerker

17 december 2018 om 20:00
@ Ravensteingalerij

Op 17 december is het de 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐷𝑎𝑦 𝑡𝑜 𝐸𝑛𝑑 𝑉𝑖𝑜𝑙𝑒𝑛𝑐𝑒 𝐴𝑔𝑎𝑖𝑛𝑠𝑡 𝑆𝑒𝑥 𝑊𝑜𝑟𝑘𝑒𝑟𝑠. Een belangrijke dag om het te hebben over de situatie en rechten van sekswerkers. Daar zijn veel rapporten en meningen over, maar vaak wordt de stem van sekswerkers zelf niet gehoord. Onder het motto “praat met ons, niet over ons”, geven we het woord aan Belle (schuilnaam).

Belle zal als ervaringsdeskundige een getuigenis ‘Under The Red’ geven over haar leven als sekswerker. Over het dubbelleven die een sekswerker leidt, de stigma’s die ermee gepaard gaan en zelfbeschikking over je eigen lichaam. Een oprecht en genuanceerd verhaal.

Om 20u start Belle met haar lezing. Na een korte pauze zal er heel wat ruimte zijn om in gesprek te gaan en op een respectvolle manier vragen te stellen over haar blik op sekswerk. Verrijkend voor iedereen die (g)een mening heeft over dit thema. We ronden af om 21u30.

Voor wie nieuwsgierig is, kan het artikel “𝑆𝑒𝑘𝑠𝑤𝑒𝑟𝑘𝑒𝑟𝑠 ℎ𝑒𝑏𝑏𝑒𝑛 𝑛𝑖𝑒𝑡𝑠 𝑎𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑟𝑒𝑙𝑒 𝑜𝑜𝑟𝑑𝑒𝑙𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑎𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒𝑛. 𝑍𝑒 𝑤𝑖𝑙𝑙𝑒𝑛 𝑔𝑒𝑤𝑜𝑜𝑛 𝑘𝑢𝑛𝑛𝑒𝑛 𝑏𝑒𝑠𝑡𝑎𝑎𝑛. 𝐸𝑛 𝑤𝑒𝑟𝑘𝑒𝑛.” al lezen. Hierin wordt Belle geïnterviewd door journaliste Noëmi Willemen voor Charlie Magazine.

! 𝐎𝐦 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐞𝐬 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐜𝐲 𝐭𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐜𝐡𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧, 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐭 𝐩𝐞𝐫𝐬 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐚𝐯𝐨𝐧𝐝 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐭𝐨𝐞𝐠𝐞𝐥𝐚𝐭𝐞𝐧. 𝐎𝐨𝐤 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐨𝐩𝐧𝐚𝐦𝐞𝐬 𝐨𝐟 𝐟𝐨𝐭𝐨’𝐬 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐭𝐨𝐞𝐠𝐞𝐬𝐭𝐚𝐚𝐧.

Nieuwsgierig? Kom dan zeker naar ons praatcafé of bezoek de doorlopende pop-up expositie van SexWorks in de Ravensteingalerij te Brussel! Meer info over komende events op de SexWorks facebookpagina.

SexWorks!? wordt gerealiseerd met de steun van Région Bruxelles-Capitale – Brussels Hoofdstedelijk Gewest, huisvandeMens Brussel, Flanders Department of Foreign Affairs, Diplomatie.Belgium en VUB – Vrije Universiteit Brussel.