Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een van de populairste bestemmingen bij studenten van het Vlaamse hoger onderwijs voor stages en onderzoek in het Zuiden. Het land heeft dan ook een bijzondere aantrekkingskracht, vanwege de bewogen geschiedenis en de aanwezigheid van het Afrikaans, een taal die nauw verwant is aan het Nederlands. De Zuid-Afrikaanse samenleving is echter ook heel divers en complex. Een goede voorbereiding is dus essentieel alvorens je onder te dompelen in de rijke verscheidenheid aan culturen die het land rijk is.

Via het menu aan de linkerkant kan je over verschillende thema’s essentiële informatie opzoeken. Met behulp van verwijzingen naar boeiende en interessante webpagina’s willen we je verder op weg helpen.

Hieronder vind je alvast enkele nuttige websites met algemene informatie over Zuid-Afrika.

Heb je net een stage of studieverblijf achter de rug in Zuid-Afrika en/of ben je ondertussen een echte Zuid-Afrikaexpert? We zijn alvast zeer benieuwd naar jouw praktische tips over Zuid-Afrika of andere interessante aanvullingen voor deze landenfiche! Aarzel niet om ons te contacteren via contact@ucos.be!

Links:

  • GCA Zuid-Afrika (EN)
    www.vliruos.be/media/6401821/south_africa.pdf
    In 2015 hebben de Belgische ngo’s voor alle partnerlanden van de federale ontwikkelingssamenwerking een Gemeenschappelijke Contextanalyse (GCA) uitgewerkt. Deze bevat nuttige informatie over de politieke situatie, sociaaleconomische omstandigheden, de toestand van het milieu, de genderproblematiek, enz.
  • Freedom of Thought Report (EN)
    http://freethoughtreport.com/countries/africa-southern-africa/south-africa/
    De Freedom of Thought Report wordt jaarlijks gepubliceerd door de International Humanist and Ethical Union (IHEU). Het kijkt naar de rechten en de behandeling van niet-gelovigen in alle landen van de wereld en heeft de bedoeling om de huidige situatie van de vrijheid van denken in kaart te brengen.