Tanzania

Tanzania is een populaire bestemming voor studenten die naar het Zuiden trekken voor hun stage of onderzoek. Het land biedt dan ook enkele belangrijke voordelen: de aanwezigheid van het Engels als een van de twee officiële landstalen (de andere is het Swahili) en de politieke stabiliteit die het land typeert sinds haar onafhankelijkheid.

Tegelijk is het een land met een enorme verscheidenheid aan culturen en tradities, wat een goede voorbereiding noodzakelijk maakt. Via het menu aan de linkerkant kan over verschillende thema’s essentiële informatie gevonden worden. Met behulp van verwijzingen naar interessante websites en artikels proberen we je verder op weg te helpen om dit boeiende land beter te leren kennen.

Hieronder vind je alvast enkele nuttige websites met algemene informatie over Tanzania.
 
Heb je net een stage of studieverblijf achter de rug in Tanzania en/of ben je ondertussen een echte Tanzaniaexpert? We zijn alvast zeer benieuwd naar jouw praktische tips over Tanzania of andere interessante aanvullingen voor deze landenfiche! Aarzel niet om ons te contacteren via contact@ucos.be!

Links:
  • GCA Tanzania (EN)
    www.vliruos.be/media/6401809/tanzania.pdf
    In 2015 hebben de Belgische ngo’s voor alle partnerlanden van de federale ontwikkelingssamenwerking een Gemeenschappelijke Contextanalyse (GCA) uitgewerkt. Deze bevat nuttige informatie over de politieke situatie, sociaaleconomische omstandigheden, de toestand van het milieu, enz.
  • Freedom of Thought Report (EN)
    http://freethoughtreport.com/countries/africa-eastern-africa/tanzania/
    De Freedom of Thought Report wordt jaarlijks gepubliceerd door de International Humanist and Ethical Union (IHEU). Het kijkt naar de rechten en de behandeling van niet-gelovigen in alle landen van de wereld en heeft de bedoeling om de huidige situatie van de vrijheid van denken in kaart te brengen.