Suriname

Suriname zit steeds meer in de lift als stageland voor studenten uit Nederland en België. Dit komt natuurlijk vooral door de (minieme) taalbarrière. Daarnaast bieden de prachtige natuur van het land en de gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking een extra troef voor een aangenaam en leerrijk verblijf.

De Surinaamse samenleving is echter ook heel divers en complex. Een goede voorbereiding is dus essentieel alvorens je onder te dompelen in de rijke verscheidenheid aan culturen die het land rijk is.
Via het menu aan de linkerkant kan je over verschillende thema’s essentiële informatie opzoeken. Met behulp van verwijzingen naar boeiende en interessante webpagina’s willen we je verder op weg helpen. Hieronder vind je alvast enkele nuttige websites met zeer uitgebreide en algemene informatie over Suriname.

Heb je net een stage of studieverblijf achter de rug in Suriname en/of ben je ondertussen een echte Suriname-expert? We zijn alvast zeer benieuwd naar jouw praktische tips over Suriname of andere interessante aanvullingen voor deze landenfiche! Aarzel niet om ons te contacteren via contact@ucos.be!

Links:
  • Contextanalyse Suriname (NL)
    http://www.vliruos.be/media/6407520/suriname.pdf
    In 2015 hebben de Belgische ngo’s voor alle partnerlanden van de federale ontwikkelingssamenwerking een Gemeenschappelijke Contextanalyse (GCA) uitgewerkt. Deze bevat nuttige informatie (vanaf pag. 12) over de politieke situatie, sociaaleconomische omstandigheden, de toestand van het milieu, enz.