Oeganda

Oeganda is een populaire bestemming bij de studenten van het Vlaamse hoger onderwijs voor stages en onderzoek in het Zuiden. Het land heeft dan ook belangrijke troeven, zoals de relatieve stabiliteit en het gebruik van het Engels als omgangstaal. Om van je ervaring in Oeganda niet enkel een professioneel leerproces te maken, maar ook je culturele bagage te versterken is een goede voorbereiding belangrijk. Zo ben je klaar om je volledig onder te dompelen in de cultuur van het land en een band op te bouwen met haar inwoners. Deze landenfiche wil je hierbij op weg helpen.

Via het menu aan de linkerkant van het scherm kan je over verschillende thema’s essentiële informatie opzoeken. Met behulp van verwijzingen naar interessante webpagina’s is het mogelijk om je verder te verdiepen in de onderwerpen die je interesseren. Hieronder vind je alvast enkele nuttige websites met algemene informatie over Oeganda.
 
Heb je net een stage of studieverblijf achter de rug in Oeganda en/of ben je ondertussen een echte Oeganda-expert? We zijn alvast zeer benieuwd naar jouw praktische tips over Oeganda of andere interessante aanvullingen voor deze landenfiche! Aarzel niet om ons te contacteren via contact@ucos.be!

Links:

  • GCA Oeganda (EN)
    http://www.vliruos.be/media/6401812/ouganda.pdf
    In 2015 hebben de Belgische ngo’s voor alle partnerlanden van de federale ontwikkelingssamenwerking een Gemeenschappelijke Contextanalyse (GCA) uitgewerkt. Deze bevat nuttige informatie over de politieke situatie, sociaaleconomische omstandigheden, de toestand van het milieu, onderwijs, gezondheidszorg, …
  • Freedom of Thought Report (EN)
    http://freethoughtreport.com/countries/africa-eastern-africa/uganda/
    De Freedom of Thought Report wordt jaarlijks gepubliceerd door de International Humanist and Ethical Union (IHEU). Het kijkt naar de rechten en de behandeling van niet-gelovigen in alle landen van de wereld en heeft de bedoeling om de huidige situatie van de vrijheid van denken in kaart te brengen.