Kenia

Kenia is een populaire bestemming bij studenten van het Vlaamse hoger onderwijs voor stages en onderzoek in het Zuiden. Voordelen zijn de stabiliteit in het land en het gebruik van het Engels. Om de diverse en complexe samenleving in Kenia beter te doorgronden, is een goede voorbereiding essentieel. De voorbereidingsdag Naar het Zuiden van UCOS wil studenten vooral vaardigheden meegeven die hen moeten helpen bij het intercultureel communiceren en handelen. Deze landenfiche geeft meer praktische informatie over Kenia en haar bevolking. Via het menu aan de linkerkant kan je over verschillende thema’s een korte inleiding raadplegen. Met behulp van verwijzingen naar andere webpagina’s is het mogelijk om je verder te verdiepen in de onderwerpen die je het meest interesseren.

Hieronder vind je alvast een aantal algemene websites met nuttige informatie over Kenia.
 
Links:

  • GCA Kenia (EN)
    www.vliruos.be/media/6401836/kenya.pdf
    In 2015 hebben de Belgische ngo’s voor alle partnerlanden van de federale ontwikkelingssamenwerking een Gemeenschappelijke Contextanalyse (GCA) uitgewerkt. Deze bevat nuttige informatie over de politieke situatie, sociaaleconomische omstandigheden, de toestand van het milieu, de genderproblematiek, mensenrechten, enz.
  • Freedom of Thought Report (EN)
    http://freethoughtreport.com/countries/africa-eastern-africa/kenya/
    De Freedom of Thought Report wordt jaarlijks gepubliceerd door de International Humanist and Ethical Union (IHEU). Het kijkt naar de rechten en de behandeling van niet-gelovigen in alle landen van de wereld en heeft de bedoeling om de huidige situatie van de vrijheid van denken in kaart te brengen.